Az ima ereje- Mi a különbség a Halak és a Vízöntő kori ima között?

Yogi Bhajan és a kundalini jóga humanológiai tanításai sok kérdéssel kapcsolatban adtak sokkal tisztább képet számomra, mint eddig bármilyen szellemi út. Az egyik ilyen témakör a nőiség kérdése. A másik nagyon fontos terület az ima. Mi az ima? Mitől jó az ima? Mikor érkezik rá válasz? Hogy nyilvánul meg az életemben? Ezekre a kérdésekre kaptam választ, mert működés közben látom a tanításokat. Yogi Bhajan tisztán és érhetően tanította az ima koncepcióját, megosztott technikákat, hogy finomítsa az ima mélységét, elmagyarázta a szellemiségét túl minden gyakorlati vallásos technikán, és bemutatta a valódiságát az életen keresztül.

Mi az ima koncepciója? Mi az ima? Először definiáljuk, mielőtt tovább megyünk. Az ima nem Istenhez beszél. Az, amit eddig tudtunk róla, az tökéletesen hibás. A lelkeddel való kommunikáció nem szükséges. A lelked már ott van, a te segítséged nélkül is kommunikál.

imaSokunknak egy régi felfogása vagy megértése van az imáról. A legtöbben úgy képzeljük, hogy ülünk, és kérünk, könyörgünk egy távoli istenséghez, vagy szenthez köszönetért vagy egy szükséglet betöltéséért. Ezen a módon tanultunk meg kívánni, kérni és kifogásolni, ahelyett, hogy szívtől szívig kommunikálnánk, felismerve végtelenségünket vagy megerősítve tudatosságunkat.

A Vízöntő kori megközelítés ettől eltérő. Nem érzünk már elkülönültséget a Végtelen, Isten, és saját magunk között. Ez azt jelenti, hogy az imát már egy új módon értelmezzük. Megérteni és használni a vízöntőkori nézőpontot azt jelenti, hogy felismerjük az imáról való régi képünket, és egy új módot tanulunk meg helyette.

„Az ima lecsapolja az energiát az Ismeretlenedből. Bármikor el akarod érni az Ismeretlenedet, csak imádkozz. És az egyetlen csatorna, amin keresztül az ismeretlened elérhet téged segítségért a saját imád ereje. Az ima nem Istenhez beszél. „- Yogi Bhajan

A másik téves meggyőződés, hogy bűnösök vagyunk, és jóvá kell tennünk önmagunkat. A jóvátétel fontos, mint egy új tudatosság használata a régi helyett. Ha azonban Isten képmására lettél teremtve, akkor mi lehet benned bűnös? Hogy kell a bűnösséget elképzelni?

Yogi Bhajan azt tanította, akkor vagyok bűnös, illetve akkor hibázok, amikor az ismeretlen részem nincs velem, mert kihagyok egy lehetőséget, hogy sokkal nagyobbá váljak.

Gyenge vagyok, gyarló vagyok, és kísértéseken megyek keresztül. Megpróbálok tenni dolgokat, amelyeknek nincs koncepciója, realitása és hatása. Csak meg akarok úszni dolgokat: politikát játszom önmagammal, kicsalom, manipulálom önmagam, és ez minden, amit magammal teszek. De ez nem azt jelenti, hogy bűnös vagyok. Egyszerűen, amikor nem vagyok összekapcsolva a saját Ismeretlenemmel, és nem lépek bele az Ismeretlenem erejébe, akkor gyenge vagyok.

A gyengeségem nem azt jelenti, hogy valaki más gyengévé tesz engem. Ez nem igaz. Senki nem tud gyengévé vagy erőssé tenni. Én magam teszem magam erőssé, és én magam teszem magam gyengévé is. Mikor kapcsolódom az Ismeretlenemhez az imámon keresztül, akkor nagyon erős vagyok, és amikor nem vagyok kapcsolódva, akkor nagyonima-a-szivbol gyenge vagyok. Ez ennyire egyszerű.

„Azt mondom nektek, nincs semmi erő a fejben, minden a szívben van. Isten adott nektek fejet, hogy Istennek adjátok azt. Isten adott nektek szívet, hogy éljetek. A fej Istennek van, a szív neked. Bárki, aki a fejével Istennek él, a szívével pedig önmagának, annak az imája teljes.”- Yogi Bhajan

Tapasztaltam, tapasztalom. És tudod mikor érzem úgy, hogy a legnagyobbat hibázom? Amikor- bár annak ellenére, hogy ismerem a tanításokat, és látom a hatásukat- nem jut eszembe minden pillanatban, hogy ne halandó emberként működjek a világban, hanem az ima erejével megtámogatva, Végtelen létezőként.

Mert az ima erejével minden egyszerűvé válik, csak el kell mondanom, majd el kell engednem!

 

AZ IMA EREJE

online kurzus

2017. szeptember 25-től!

*Kommunikáció az ismert és Ismeretlen részed között*

* 3 hét * 6 lecke * tanítások * videók* meditációk

 az-ima-ereje

A 6 leckéből álló,  3 hetes kurzus heti két leckével, 2017. szeptember 25 – én indul!

Mi szükséges hozzá?

 • Számítógép
 • Internet kapcsolat
 • e-mail fiók
 • Te

Mit ad számodra, ha részt veszel rajta?

 • Megérted, hogy mit jelent az ima valójában.
 • Elsajátítod a megfelelő hozzáállást, és megtanulod a behangolást az imára.
 • Megtanulod, hogyan érdemes imádkozni, hogy hatása is legyen az életedre.
 • Megismered a szavak ritmusának erejét.
 • Megérted, hogy mi a szívvel teli ima.
 • Megismered a fellebbviteli ima típusait (az anya imája; a szerető társ imája; a tanár imája; az önvaló imája).

Mire számíthatsz a kurzus során?

Egy gyakorlatközpontú megközelítést ismersz meg, hiszen 2 videó (amin megtanítalak imádkozni), és 6 írott anyag segítségével jut el hozzád a tudás, ami hatékonnyá teszi az imáidat.

Péntek délig (szeptember 22.) fogadunk jelentkezéseket! Ne maradj le, tarts velünk!

Olvass tovább  Az ima ereje kurzusról,  és jelentkezz itt!

 

Szeretettel,

Arató Mónika

Tetszett? Oszd meg másokkal is!
 

Ugorj a végére és szólj hozzá!

4 hozzászólás ehhez: “Az ima ereje- Mi a különbség a Halak és a Vízöntő kori ima között?”

 1. katalin szerint:

  Kedves Mónika,
  Nem tudom, honnan veszi a szövegeit. Gyanítom, hogy valahonnan lefordította. A fogalmakat jó lenne tisztázni, elmagyarázni, mert így nagyon veszélyes dolgokat ír!
  Az ember (aki annak éli magát) nem lehet felkaszabolni! Mindig test-lélek-szellem egységben él! Nincs olyan, hogy az eszem Istenhez, a szívem az élethez tartozik!!!
  DE: Ha a hinduizmus vagy buddhizmus az alapja ezeknek az állításoknak, akkor a magyar hiányos nyelv. A “MIND” angol szónak 4 megfelelője van, a tudati szinttől függően.
  Én megértettem a szöveget, mert tudok a 4 szintről. De más???,
  Bárki, aki a fejével Istennek él, a szívével pedig önmagának, annak az imája teljes – ez a legveszélyesebb mondat!!!
  Az összes nárcisztikus hajlam eredendője ez az állítás.
  Laikusan: légy eszes, racionális a világban (érzelem és empátia nélküli), játszd meg az empátiát=szimpátia, és a szívedbe ne engedj be senkit, magadnak élj (légy önző!)

  • Klári Makó szerint:

   Kedves Katalin, köszönöm a kiegészítést! – mert bevallom számomra sem volt egyértelmű ez a kihez imádkozom, és a szívem és a fejem….,
   üdv,Klár

 2. Arató Mónika szerint:

  Kedves Katalin,

  Köszönöm a hozzászólást.

  A szív az nem önzőséget jelent, hanem szeretetet. Szeresd magad, mint Isten teremtményét. Ebben az alázat jelenik meg, hiszen nem magunknak köszönhetjük az életet. Ez jelenti azt is, hogy az elmém fókusza folyamatosan Istenen van.

  Ahogy folyamatosan hivatkozok is rá, Yogi Bhajan tanítványa vagyok. Szerintem nem kell feltétlenül a négy szintről tudni, hogy valaki értse a tanítás lényegét. Aki magyarázatokat szeretne, szívesen. Ezért tanítok sokféle formában, hogy az emberek megértsék a szavak energiáját. Sokat írok, hogy az is szemezgethessen, aki nem jut el programokra. Kérdésekre pedig szívesen válaszolok.

  Szeretettel,

  Mónika

Szólj hozzá!

Powered by WordPress | Shop Free Cellular Phones at Bestincellphones.com. | Thanks to Best CD Rates, iCellPhoneDeals.com Offers Best Cell Phone Deals. and Incinerador De Grasa
Motor: WordPress | Sablon: New WP Themes | Fordítás, testreszabás: PagonyMedia